Полуфиналистът от предишното издание на Лига Европа Айнтрахт Франкфурт започна по великолепен начин новия сезон в Бундеслигата. Тимът тръшна Хофенхайм като домакин, като за да се случи това, му беше необходимо попадение в 33-та секунда.

Точен тогава беше Мартин Хинтерегер. Впоследствие се стигна до множество положения и пред двете врати, но в крайна сметка повече попадения нямаше и така получилият се в самото начало резултат се запази и като краен.

Гостите обаче могат да се чувстват недоволни заради намесите на системата ВАР. На два пъти след справка с видео-асистент рефера бяха отменени голове на Хофе. Но трябва да се отбележи, че и двата пъти повторенията показаха, че намесата е правилна. 

В 41-вата минута, когато Денис Гайгер стреля и не остави шансове на Кевин Трап. Повторенията обаче показаха, че двама негови съотборници се намират в засада и пречат на видимостта на вратаря. И съвсем логично беше отменено. 

Анте Ребич и Филип Костич изпуснаха страхотни възможности за Айнтрахт да удвоят, като всички тези интересни положения бяха преди почивката. След нея събитията се укротиха и опасностите намаляха, за да се стигне до последните минути.

В добавеното време на мача Ишак Белфодил порази целта, но и този път ВАР забеляза засадата и гостите останаха разочаровани. Така трите точки останаха за домакините от Франкфурт и те започнаха по страхотен начин сезона в Бундеслигата.