Майнц 05 си осигури много важна победа днес при гостуването на Хамбургер ШФ с 4:2, като две попадения реализира Андре Шурле. С този успех Майнц се изкачи на 4-о място в класирането с 43 точки, изпреварвайки с 1 Байерн (Мюнхен). Домакините от Хамбург са 7-и с 37 точки. Лидерът Борусия (Дортмунд) има 61 точки, пред Байер (Леверкузен) с 49 и Хановер'96 с 47.

Освен двете попадения на Шурле, победата дойде и благодарение на автогол на Гойко Качар от Хамбургер, както и попадение на Флориан Хелер в последните три минути. За домакините се разписаха Марсел Янсен и Младен Петрич, който дори изведе своите напред с 2:1.

Със сигурност първото попадение за домакините ще влезе в документите на ФИФА при изследванията за въвеждане на технологиите при определянето на спорните положения на голлинията. Определено топката не премина голлинията при удара на Марсел Янсен в 17-ата минута, но съдията го зачете и узакони първия гол в мача в 18-ата минута. В 56-ата Андре Шурле изравни след удар с глава. Три минути след него Младен Петрич покачи на 2:1 в полза на домакините, след като няколко бранители на Майнц не успяха да изритат топката от наказателното поле.

Майнц изравни след нови три минути. Марсел Рисе центрира от фланга и Качар неориентирано прати топката в мрежата на собствения си вратар Франк Рост. Осем минути преди края Шурле прехвърли Рост за 3:2 и това стана негов 12-и гол от началото на първенството. Резервата Флориан Хелер оформи крайния резултат две минути преди изтичането на редовното време след асистенция на Шурле.