Ръководството на Байерн Мюнхен осъществи вече шест трансфера и амбициите на клуба са да се завърне триумфално на върха на немския футбол. Вицепрезидентът на баварците Карл Хайнц Румениге говори за политиката на клуба и новите попълнения.

 

Г-н Румениге, правилният избор за Байерн ли е Лука Тони?

 

Румениге: Когато някой вкарва 48 гола за две години в италианската Серия А това говори само по себе си. Тони е един от най-добрите нападатели в света и притежава точните качества, от които се нуждаем. Той е здрав физически, добър с глава, техничен и се движи много. И разбира се, най-вече той е машина за голове.

 

Какво означава това за Лукаш Подолски и Рой Макай? Отдаване под наем? Продажба?

 

Румениге: Полди има договор до 30 юни 2010 и в никакъв случай няма да се разделяме с него – няма да бъде нито продаван, нито даван под наем. Ние сме сигурни в неговите качества. Той е един от най-големите таланти в немски футбол.

 

Но той бе обявен за разочарованието на годината.

 

Румениге: Аз съм сигурен, че Подолски ще направи така, че да бъде обявен за най-добър през сезон 2007/08. Това може единствено да го амбицира да покаже това, на което е способен.

 

А какво става с Рой Макай? Има много оферти към него.

 

Румениге: Мога да потвърдя, че има запитвания от много отбори. Той обаче ще изпълни договора си до 30 юни 2008г.

 

Най-много слухове обаче има около нападателя на Вердер Бремен Мирослав Клозе.

 

Румениге: Със сигурност Клозе ще е футболист на Байерн най-късно през 2008г., когато ще дойде при нас като свободен агент.

 

Неговият съотборник Торстен Фрингс директно го прати в Байерн още сега. Защо чак 2008?

 

Румениге: Ако трансферната сума, която искат от Вердер бъде в едни нормални размери, тогава има шанс за сделка още този сезон. Но на всички е ясно, че Байерн няма да плати 15 или 20 милиона евро за играч с приключващ договор.

 

Каква сума е приелмлива за вас?

 

Румениге: Това трябва Вердер да разбере. Ние сме отворени за преговори.