Доста интересно искане има вицепрезидентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнз Румениге. Ядосан от многото неправилно отменени голове в Бундеслигата, легендарният нападател предложи да бъдат въведени специални съдии, които да стоят в близост до вратите и да следят дали топката е преминала головата линия при спорни положения.

Причина за предложението на Румениге е вчерашният мач на неговия Байерн с Байер Леверкузен, в който съдията Кнут Кирхер отмени чист гол на Мирослав Клозе. Това е пореден случай на несправедливо отменен гол от началото на година след като преди това от грешки на съдиите потърпевши бяха Роберто Хилберт от Щутгарт и Джералд Асамоа от Шалке.

„Нуждаем се от съдии на вратите, които да сигнализират на главния рефер, дали има гол или не”.

Още преди няколко седмици генералният мениджър на Байерн Ули Хьонес предложи да бъдат въведени камери на голлинията, които да отчитат дали топката е в очертанията на вратата.

„Недостатъкът на камерата би бил, че тя ще спира играта. Допълнителните съдии са по-практичното решение на проблема”, допълни Румениге, докато Хьонес все още фаворизира камерата: „Тя е безсмъртна. Смятам, че това е най-доброто решение”.