Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге засипа с похвали старши треньора Хосеп Гуардиола.

"Пеп Гуардиола е много добър треньор. Той работи с енергия, каквато до сега не бях виждал, а съм в клуба от много години. Той е невероятен. Всички имаме късмет, че е при нас в Байерн. Забелязвам начина, по който разговаря с играчите - той е причината те да искат да дойдат при нас," обясни Румениге в интервю за Goal.com.

"Роберт Левандовски и Марио Гьотце преминаха в Байерн, защото искаха да работят с него, това е плюс за нас. Понякога, в дните, в които нямаме тренировки, той стои по пет-шест часа в офиса и анализира мачовете. В съботата, в която бяхме на Октоберфеста, той бе два часа с нас, и след това се качи на самолета за Италия, за да гледа съперника ни в ШЛ Рома," продължи босът на Байерн. "Има треньори, които по-скоро биха си пийвали биричката, отколкото да се вдигат до Торино, за да гледат съперник. Той е изключително педантичен."

"Познавах Чаби Алонсо добре като играч, но не и извън терена. От първия ден обаче забелязах, че е страхотен човек. Това се отразява и на стила му на игра на терена. Той дебютира и без да е тренирал и един ден с нас. Всички знаехме, че ще подсили Байерн, затова трансферът му бе изключително попадение," каза още Румениге.

"Надявам се да продължи така. Контузията на Хави Мартинес бе неприятна, но доведе до трансферите на Алонсо и Бенатия. Мехди Бенатия ни дава допълнителна класа, и това ще се види още повече в следващите седмици. Тежките преговори по трансфера му се отплатиха. При трансферите винаги ти трябва и малко късмет," завърши Карл-Хайнц Румениге.