Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге заяви след жребия за полуфиналите в Шампионската лига, че баварците ще се изправят срещу най-добрия отбор в Европа – Барселона. Според него, именно каталунците са големият фаворит за спечелване на турнира, но пък Байерн ще има възможност да покаже колко е израснал спрямо последната среща между двата отбора през 2009-а година.

„Барселона е запазена марка за мен в Европа. Те спечелиха Шампионската лига повече от всеки друг отбор в последните години. Те са най-добрият отбор в Европа в момента, с фантастичен атакуващ потенциал. Играхме срещу тях през 2009-а и бе лошо за нас. Спомням си този мач добре и не обичам да си мисля за нея, защото бе доста болезнено за гледане. Все пак, това е чудесна възможност да покажем, че сме се развили много оттогава“, заяви Румениге.

„Мисля, че ще видим два много добри мача, изиграни на най-високото възможно ниво. Освен това, мисля, че да играем у дома първо е леко предимство, обратно на популярното мислене, че е недостатък. Видяхме срещу Ювентус, където хората казваха, че ще е недостатък. Но ние направихме страхотен мач у дома и това постави сцената за реванша и нашето класиране на полуфиналите. Истински развълнуван съм, че ще играем срещу най-добрия отбор в Европа. Все още смятам, че Барселона е големият фаворит да спечели Шампионската лига“, допълни Румениге.