Звездата на Борусия Дормтунд Марко Ройс може да запише своята стотна победа за първенство с екипа на "жълто-черните" в двубоя от третия кръг на тима срещу Унион Берлин. 

Борусия започна сезона с 2 поредни победи, съответно с 5:1 при домакинството срещу Аугсбург и с 3:1 при гостуването на Кьолн. Така "жълто-черните" са временно начело на класирането в Бундеслигата и в съботната вечер ще се опитат да запишат трети пореден успех. 

Това би било специално постижение за един от лидерите на тима. Марко Ройс има до момент 99 победи в 165 двубоя с екипа на Борусия Дортмунд, като в тях той е отбелязал 81 гола и е направил още 50 асистенции. Победа срещу състава на Унион ще го нареди на 4-то място във вечната класация за играчи, стигнали най-бързо кота 100 при победите. 

На първо място в тази графа е бившият полузащитник на тима Свен Бендер, на когото му бяха необходими едва 157 мача, за да стигнат до това постижение. На второ и трето място съответно се нареждат Кевин Гроскройц с 158 мача и Лукаш Пишчек с 164 срещи.