Полузащитникът на Байерн Мюнхен Франк Рибери даде мнението си за предстоящото награждаване за „Златната топка”.

„На миналата церемония по връчването на „Златната топка” разбрах много. Едва пристигнали, аз казах на жена ми, че ще загубя. Видях, как Сеп Блатер общува с Кристиано Роналдо, присъства и цялото му семейство. Не съм глупак. Беше очевидно, че Роналдо ще спечели, в обратния случай той не би взел цялото си семейство”, коментира Рибери.

„Тази година „Златната топка” трябва да отиде в Мануел Нойер или Ариен Робен. Мануел спечели всичко, което е възможно, той е отличен и съвсем невисокомерен човек”, допълни французинът.

„Ариен изигра великолепен сезон в Бундеслигата, направи и отлично световно първенство. Но, ще бъде взето политическо решение. „Златната топка” не се присъжда на най-добрия футболист, всичко опира до политика. Фабио Канаваро спечели трофея през 2006 година за шампионската титла на планетата, и това беше”, продължи искреното си изказване Рибери.

„Не завиждам на никой, тази награда не значи нищо за мен. Щастлив съм в Мюнхен. Когато 70 000 души скандират името ми на „Алианц Арена” е велико чувство”, завърши Рибери.