Футболистът на Байерн Мюнхен Франк Рибери е платил 40 хиляди евро през 2010 година на отбора Авирон Байоне, за да може по-малкият му брат Франсоа да играе там. Това разкри агентът Кристоф Уто, който разказва за случката в биографичната си книга.

Рибери е помолил лично своя агент Уто да му помогне в намирането на отбор на Франсоа.

"Помоли ме да му намеря работа и ми каза, че ще иска да плащат поне 2500 евро на брат му, за да живее добре. Срещнахме се с Авирон Байоне и се разбрахме. 40 хиляди евро като дарение за клуба, с които да бъдат платени заплатата на Франсоа и квартирата му", коментира Уто.

От френския клуб също така потвърдиха пред вестник „Sud Ouest“ историята на случилото се.

„Франк Рибери предложи да ни плати, за да може брат му да играе при нас. Първо разговаряхме за сума от порядъка на 33-35 хиляди евро. След това Франк Рибери се срещна с един от членовете на нашия съвет в Капбретон и постигнаха споразумение, а в крайна сметка дарението възлизаше на 40 хиляди евро, което означаваше, че ние с 2500 месец покривахме заплатата на Франсоа и плащахме наем за неговия дом“, коментира президентът на Авирон Байоне Жан-Пиер Менар.

В крайна сметка братът на Франк Рибери играе само три мача през сезона, в който се контузва и прекратява кариерата си през 2011 година.

От своя страна най-малкият брат на Рибери – Стивън бе част от академията на Байерн Мюнхен под протекцията на Франк. След като навърши 21 години Стивън премина в отбора на Аячо, с който игра в Лига 2. След това игра е Болон, а в момента е без отбор.