Полузащитникът на Байерн Мюнхен Франк Рибери заяви, че няма търпение да излезе срещу шампиона Щутгарт в сряда в среща от Купата на Лигата в Германия. Френският национал също така няма търпение да оформи плодотворно партньорство с Бастиан Швайнщайгер в средата на терена.

Рибери демонстрира страхотна форма миналата седмица срещу Вердер Бремен и отбеляза два гола.

След като премина от Марсилия в Мюнхен през лятото, Рибери иска да е част от халфова линия от световна класа със 22-годишния немски национал. „И двамата сме млади играчи с чувство към топката, и непрекъснато искаме да играем с нея,” заяви французинът. „Не губим време да мислим за нея, просто се опитваме и играем с инстинктите си и се наслаждаваме.”

Това си пролича срещу Бремен, но според Рибери, все още има какво да учи в отбора. „Трябва да опозная по-добре съотборниците си и те трябва да научат повече за мен. Трябва да започнем да се разбираме без думи.”

Рибери сподели мнението си и за изненадващия шампион в Бундеслигата Щутгарт. „Искаме да стигнем до финала и ми е много интересно как ще излязат Щутгарт срещу нас,” добави той. „Те спечелиха титлата, и ще се борят за нея и през следващия сезон. От наша гледна точка това ще е една полезна проверка.”

Франк Рибери сподели още, че семейството му, което изповядва исляма, се адаптира много добре в Мюнхен, а съпругата му Уахиба е бременна в третия месец с второто им дете.