Голове на Франк Рибери и Мирослав Клозе донесоха победата на Байерн Мюнхен с 2:0 срещу Волфсбург.Двубоят, игран на „Алианц Арена”, бе 1/2-финал за Купата на Германия.

Победата класира баварците на финала, където ще се изправят срещу Борусия Дортмунд.

Тимът от Дортмунд пък ще участва в турнира за Купата на УЕФА през следващия сезон, независимо от резултата на финала, тъй като Байерн със сигурност ще играе в Шампионската лига.

Днешната среща мина под диктовката на Байерн, но победата не дойде никак лесно, след като до 60-тата минута все още нямаше отбелязан гол.

Именно 30 минути преди края обаче Мирослав Клозе асистира на Франк Рибери, който с прецизен удар от 14 метра откри резултата.

Само 6 минути по-късно самият Клозе бе в прегръдките на съотборниците си. Марсел Ясен центрира отдясно, Подолски със страхотен удар изненада вратаря на „вълците” Беналио. Стражът изби топката, която обаче попадна в Клозе и той от близко разстояние нямаше проблеми да отбележи в опразнената врата.

До края на срещата резултатът можеше да стане и класически, но пропуски направиха Подолски и влезлият като резерва Ван Буйтен.