Франк Рибери е отхвърлил възможността да се присъедини към Реал Мадрид през 2009-а година, след като в Байерн Мюнхен му казали, че той е техният Лионел Меси. Бившият френски национал е имал шанс да заиграе в Мадрид, заради проблеми с тогавашния старши треньор на немския гранд Луис Ван Гаал. Рибери обаче признава, че е бил убеден да остане, след като получил уверението, че ще се превърне в ключов играч в клуба.

„Имах интензивни разговори с Ули Хьонес, който тогава все още беше президент, както и с Карл-Хайнц Румениге“, коментира Рибери в ексклузивно интервю за Goal.

„Казаха ми, че не трябва да си тръгвам, както и че клубът се нуждае от мен и че съм важен за Байерн, колкото е Меси за Барселона. Реал наистина ме искаха и се опитаха да ме привлекат. Не знам каква цена е искал Байерн Мюнхен, но в края на краищата съм щастлив, че останах“, признава Франк Рибери.

Франузинът обмислял да напусне Байерн, заради „отровените“ си взаимоотношения с Луис Ван Гаал. „Имахме проблеми на човешко ниво. Идеята му бе, че не се интересуваше от имената въобще, а всеки трябваше да се доказва. Още първият ни контакт бе отровен. Като професионалист, губиш доверието си. Той прави отлични неща на терена, но треньорът Ван Гаал беше лош човек“, казва Рибери.