Новото попълнение на Байерн Франк Рибери призна пред „Билд”, че белезите, които има на лицето си, му дават сила. Това е и причината, поради която французинът няма да се подложи на пластична операция. Халфът разкрива, че преди всеки мач се моли за здраве, но и за победа.

Рибери е уверен в днешния успех на баварците над Хамбургер. „Не знам, с колко ще спечелим, но важното е, че ще го направим. При нас нещата вървят добре. Ние имаме перфектни условия за работа, защото атмосферата в отбора е много добра. Резултатът е налице – засега сме непобедими. Но ще става все по-хубаво. 100% сигурен съм, че мога да играя още по-добре. Останалите момчета в отбора – също могат. Не сме показали всичко, на което сме способни”, заяви френският национал в интервю за германския таблоид.

Въпреки увереността си в крайния успех на Байерн – шампионска титла, Рибери смята, че супер тимът ще загуби няколко точки в първенството. „Мисля, че и за нас ще дойде денят, в който ще се издъним някъде и ще загубим мач”, каза футболистът.

„Винаги ме е било страх, че може да се контузя. Затова се моля преди всяка среща – да бъда здрав и да победя. Затварям си очите, абстрахирам се от обстановката, не чувам никого на стадиона, вдигам ръцете си и казвам кратка молитва. После всичко зависи от Бог – решението е негово. Ние трябва да напуснем терена като победители. За мен вярата е много важна, аз съм мюсюлманин”, разказва Рибери, чието ислямско име е Бибал. „Не знам, какво означава Бибал. Трябва да се обадя на жена си (в този момент звездата на Байерн вади gsm-а си, говори на френски и отново затваря). Означава „Първият, който призова пророците за молитва”, споделя френският халф на Байерн.

„Празникът Рамадан е много сложен за един професионален футболист. Преди ми беше по-лесно, защото сега трябва да се развивам с всеки изминал мач и тренировка. А по времето на Рамадан трябва да се пости. Този септември ще направя така – ще постя в свободните дни, а в останалите – не”, казва Рибери.

Французинът сподели, че се гордее с белезите по лицето си. „Имам тези белези от повече от 23 години. Те са вследствие на автомобилна катастрофа и са изключително важна част от мен. Белезите са извор на моята сила, на моята воля, на моята същност. Те са причината да празнувам успехи, а и ми придават някакъв чар”, казва Рибери пред „Билд”.

„Преди, когато бях дете, ми ставаше много мъчно, когато хората ми се подиграваха. Това обаче ме направи само по-твърд. Никога не съм си помислял за пластична операция. Ако го направя, една част от мен ще липсва. Няма повече да има Франк Рибери. Няма да махна тези следи нито за пет милиона, нито за десет, за нищо на този свят”, продължава талантът.

Рибери признава, че семейството му е много по-важно от футбола и победите на терена. „Семейството ми означава всичко за мен. Трябва да знаете – детството ми не беше леко. Живеехме бедно, дори съм работил на строеж, но родителите ми ме подкрепяха и правеха всичко възможно за мен. Сега аз им помагам с каквото мога. Купих им нова хубава къща”, споделя звездният футболист.