Дългоочакваната среща между Байерн и Холандския футболен съюз относно Ариен Робен се състоя, но резултат от нея няма. Баварците искат от холандския съюз да плащат заплатата на футболиста във времето, в което той не може да играе, тъй като се е контузил по вина на лекаря на националния отбор на „лалетата”. По време на срещата обаче изобщо не е станало дума за пари.

Делегацията от Холандия пристигна с 6 минути закъснение в клиниката на доктора на Байерн Мюлер-Волфарт. Два часа и половина продължи срещата на боса на федерацията ван Ооствеен, неговият предшественик Кеслер, лекаря Гоудсваард и физиотерапевта де Сандерс с босовете на Байерн Карл-Хайнц Румениге и Карл Хопфнер.

„Имаше много хубаво време, поздравихме Бекенбауер за рождения ден, поговорихме с Ариен, за съжаление изгледахме един мач без голове (Байерн – Вердер 0:0) и сега ще изпием по една светла бира. Това е изводът от деня”, сподели доволният Кеслер.

„Изобщо не говорихме за пари”, заяви шефът на Байерн Хопфнер. „Холандците взеха нашите медицински документи и ще направя следващото предложение за среща”.