Шест седмици преди затварянето на трансферния прозорец всички отбори в Бундеслигата вече са похарчили 150 милиона евро за 109 футболисти. А краят на лудото харчене все още не се вижда. По този начин бе подобрен рекордът по разходи за футболисти в германското футболно първенство, поставен през 2001-а година. Тогава за играчи бяха отделени 147 милиона.

Приходите, които са отчетени в немските клубове, за сметка на това са едва 86 милиона.

Главният виновник за новото върхово постижение е Байерн. Баварците са инвестирали 46% от тазгодишната сума, т.е. 69 милиона евро. За 25 милиона на „Алианц Арена” акостира Франк Рибери от Олимпик Марсилия, Лука Тони премина в баварската столица от Фиорентина за 11 милиона. Мирослав Клозе и Марсел Янсен струваха на Байерн съответно 15 и 9 милиона. 69,2 милиона общо мениджърът Ули Хьонес извади джоба си за нови попълнения.

От Вердер пък закупиха най-скъпия футболист в историята на клуба. Бременчани похарчиха цели 7,6 милиона за бразилския халф Карлос Алберто. Бившият вече полузащитник на Коринтианс е най-скъпото попълнение, акостирало на „Везерщадион”, откакто съществува отборът. „Тук съм, за да спечеля първенството с Вердер”, закани се Алберто.