Германецът Ото Рехагел е един от най-големите герои за гръцкия народ, след като през 2004 година направи немислимото и доведе „елините“ до титлата от Европейското първенство в Португалия.

8 години по-късно Рехагел е на ваканция на датския остров Силт и оттам гледа Евро 2012 и се радва за успехите на родината си Германия и отбора на сърцето си Гърция.

Проблемът за него обаче е, че на 1/4-финалите именно тези два отбора ще се изправят един срещу друг. Поради тази причина немските медии не пропускат да разпитат Рехагел за неговото мнение за предстоящия сблъсък. Опитният специалист пък побърза да предупреди сънародниците си, че не трябва да подценяват гръцкия отбор.

„Този отбор (на Германия б.р.) не трябва да подценява съперника си на четвъртфинала. Те се борят подобно както преди 8 години с голяма страст и в същото време стоят много сигурно отзад. Централната защита със Сократис от Бремен и Пападопулос от Шалке притежава международна класа“, сподели Рехагел.

„Бях треньор там 9 години. Отборът, разбира се, се е променил. Но капитанът Карагунис, който вкара победния гол срещу Русия, бе вече там и при мен. Жалко за гърците, че той е наказан за четвъртфинала.“

„Тогава в лицето на Португалия имахме домакина на Европейското в групата и бяхме считани за аутсайдери. Нашата титла предизвика огромна еуфория в Гърция. Този път победата носи чувство на щастие в страната, която преживява трудни времена. Успехът е добър за гръцката душа“, допълни Рехагел.