Съдията Луц Вагнер заяви днес, че най-вероятно е направил грешка, след като не е зачел гол по време на среща от Бундеслигата през уикенда. Вагнер, който е съдия от ранглистата на ФИФА, не призна попадение на Херта в срещата им с Борусия (Дортмунд) тази събота, а срещата завърши при нулево равенство.

С това равенство Херта (Берлин) остава на последното 18-о място с 19 точки, с 6 по-малко от Нюрнберг, който заема спасителната 15-а позиция. Евентуална победа щеше да намали изоставането на берлинчани на 4 точки. В интервю за Кикер днес, съдията Вагнер разказва, как е променил мисленето си и смята, че попадението трябва да бъде зачетено.

"След като наблюдавах цялата ситуация по телевизията и според актуалната интерпретация на правилото за засадата, смятам, че авторът на попадението Гекас не влияе. Той просто получава топката във вторична ситуация, когато вече не е в засада, коментира реферът. Вагнер допълни, че било доста трудно да се реагира на момента, защото той нямал необходимата видимост, а пък помощникът веднага вдигнал флага си, за да маркира участието на Гекас. Всъщност Гекас беше в засада до момента, в който бранител на Дортмунд игра с топката и това извади гръцкия нападател на Херта от положението на нарушаване на правилата.