Още една от звездите на Борусия Дортмунд скоро ще се окаже в по-именит клуб. Нападателят Марко Ройс на практика е сигурен за Реал Мадрид, пише испанското издание "Марка". 

Според вестника, футболистът е категоричен, че ще смени вестфалците само с испански клуб. А след наложената санкция на Барселона да извършва трансфери за цялата 2015 г., единственият кандидат остават "белите". 

На 30 юни 2015 г. договорът на Ройс с "жълто-черните" ще може да бъде разтрогнат срещу 25 млн. евро. Тази сума не е проблем за световния клубен шампион, така че се очаква скоро след това сделката да бъде обявена. 

Иначе интерес към футболиста не липсва. На практика всички богато европейски отбори като ПСЖ, Челси, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и редица други го искат в състава си, но бъдещето му изглежда предначертано. 

Байерн също го иска в редиците си, но този път от Борусия Дортмунд са готови на всичко, за да не го изпуснат в посока баварците, както се случи с редица техни футболисти, начело с Марио Гьотце и Роберт Левандовски.