Първо обвинения в мързел, а сега и проблеми с правосъдието – със сигурност седмицата не е много добра за немския национал Лукаш Подолски.

„Започваме следствие по подозрение в нападение и опасно шофиране”, заяви съдия Гюнтер Фелд. „Виновни” за разследването на Подолски са двойка пенсионери.

Миналата седмица Подолски стига до сериозна разправия в Кьолн с Фридрих Ортвайн, който заедно със своята съпруга иска да премине пред бялото Audi RS 6 на Подолски, който карал като луд.

Пенсионерът се е оплакал и в клуба за опасно голямата скорост на Полди, който е бил в зона с максимална скорост 30 километра в час. Пред местния вестник Ортвайн разкрива, че футболистът го е заплашвал: „Следващият път ще мина през теб!”

Според Подолски обаче инцидентът не е изглеждал по същия начин: „Карах с 30 км/ч, когато двойката изведнъж изтича на булеварда. Разкрещях се и казах, че зад мен има пешеходна зона. Мъжът почна да вика и ме псуваше. Не съм заплашвал!”

Оправданията на Полди обаче не помагат. Прокуратурата в Кьолн иска да разпита полицията на мястото на инцидента, пенсионерът и жена му, както и евентуални други свидетели.