Холандецът Хууб Стевенс ще бъде начело на Шалке 04 до края на сезона, потвърдиха днес от клуба от Бундеслигата. Бившият футболист на тима Майк Бюскенс и Джералд Асамоа заемат постовете съответно на помощник-треньор и мениджър.

Стевенс беше представен официално пред медиите днес, само ден, след като Шалке 04 уволни Доменико Тедеско.

33-годишният Тедеско беше освободен от поста след загубата с 0:7 от Манчестър Сити в реванша от осминафиналите на Шампионската лига във вторник.

 65-годишният Стевенс застава за трети път начело на Шалке 04, като в предишните си два престоя той спечели общо две купи на Германия и веднъж купата на УЕФА през 1997 година. "Шалке се намира в "несигурно положение". Сега не става въпрос само за играчите, а за целия клуб. Всички ние трябва да бъдем единни и като едно семейство", каза Стевенс.

Шалке 04 се намира на 14-о място в класирането в Бундеслигата, а в събота приема борещия се за място в топ 4 състав на РБ Лайпциг.

Стевенс каза, че се намира в добро здраве, но не би се върнал на треньорския пост, ако не е била молбата от Шалке, където той е член на надзорния съвет от юни миналата година.

"Не бих го направил за никой друг клуб", каза холандецът, който е бил начело още на Херта Берлин, Кьолн, Хамбургер ШФ, Щутгарт и Хофенхайм в Бундеслигата.

"Първата задача ще бъде "да си изчистим главите" и да се върнем към традиционните добродетели на Шалке "борба и страст", каза още Стевенс./БТА