Проблемите в лагера на Байерн Мюнхен продължават, след като Даниел Пранич нападна треньора Юп Хайнкес, централният бранител Даниел ван Буйтен разкритикува своите съотборници.

Хърватският външен полузащитник изрази тревогата си от отношението на Хайнкес към него. 30-годишният футболист е твърда резерва под ръководството на бившия наставник на Байер Леверкузен, като през зимата не успя да осъществи трансфер в Евертън.

„Хайнкес никога не е разговарял с мен за моята ситуация. Няма контакт помежду ни“, призна Пранич. „Той напълно ме игнорира.“

„Ако само ми беше казал, че не влизам в плановете му, щях да знам какво да очаквам. В момента обаче не зная нищо. Не си говорим изобщо, а той се държи сякаш аз не съществувам“, добави хърватинът.

„Защо пропадна трансферът ми в Евертън? Никой не знае. Всичко изглеждаше наред, докато не разбрах, че Байерн иска 2 млн. евро. Тогава ми стана ясно, че трансферът ще пропадне. Наистина се виждах като футболист на Евертън. Въпреки всичко не съм прекалено разтревожен за бъдещето си. Ще си намеря нов клуб“, завърши Пранич.

В същото време Ван Буйтен не скри раздразнението си от поведението на своите съотборници по време на тренировките. „Всичко започва на тренировъчното игрище“, сподели белгиецът. „Трябва да работим повече, за да побеждаваме в официалните мачове. Много съм разочарован от всичко, което се случва напоследък след страхотния полусезон. Май много си повярвахме“, заяви защитникът.