Суперзвездата на Шалке Раул за първи път открито призна, че иска да поднови договора си с „кралскосините“. „Пожелавам си да продължа да играя за Шалке. Дали още една или две години, не е най-важното. Аз съм убеден и оптимист, че ще се разберем“, сподели 34-годишният нападател по време на лагера в Катар.

Това обяснение в любов към Шалке означава само едно според „Билд“: Раул се отказва от няколко милиона, за да играе за тима от Гелзенкирхен.

Причината е, че в момента испанецът получава 7 милиона евро на сезон – 5 от Шалке и още 2 от бившия му отбор Реал Мадрид. Бонусът от „белия балет“ обаче е до лятото. Освен това от Шалке не са съгласни да продължават да плащат по 5 милиона на голаджията. Поради тази причина ръководството на клуба ще предложи на Раул по-малка заплата, а за сметка на това ще има клауза за организирането на бенефис, средствата от които да бъдат изцяло за футболиста.

Още през януари мениджърът Хорст Хелд ще се срещне с агента на Раул Хинес Карваха. „Смятам, че няма да протекат толкова дълго (преговорите за нов договор б.р.). Чувствам се много добре, главата ми е свободна и единствено при Шалке“, допълни Раул.