Димитър Рангелов влезе като резерва за своя Борусия Дортмунд в среща от втория кръг на Първа Бундеслига, при загубата като гост с 1:4. Българският нападател не успя да запише игрови минути на старта на шампионата, но преди това, за Купата на страната успя да запише своя официален дебют.

Рангелов влезе като резерва на мястото на Бариос в 79-та минута и пет минути по-късно отбеляза гол, който бе отменен поради засада на Захин.

Домакините надиграха категорично своя съперник, а българският национал влезе при резултат 1:4, но не успя да помогне на своите съотборници и да намали натрупания пасив. Попаденията за Хамбургер реализираха Демел (3’), Зе Роберто (10’), Гереро (12’), Маркус Берг (72’). Единственият гол за Борусия вкара Нелсон Валдес в 4-та минута.

Немският гранд Байерн Мюнхен пък изкопчи равенство като домакин на Вердер Бремен с 1:1. „Бременските музиканти” водеха в резултата до 72-та минута, след като през първото полувреме, в 39-та Мехмет Йозил откри, но Марио Гомес успя да изтръгне точката за своите.

Първенство на Германия по футбол - 2-и кръг, резултати:

Байер Леверкузен - Хофенхайм - 1:0

Байерн Мюнхен - Вердер - 1:1

Айнтрахт Франкфурт - Нюрнберг - 1:1

Хамбургер ШФ - Борусия Дортмунд - 4:1

Хановер - Майнц 05 - 1:1

Щутгарт - Фрайбург - 4:2

Кьолн - Волфсбург - от 19.30 часа

в неделя:

Борусия Мьонхенгладбах - Херта Берлин - 16.30 часа

Шалке 04 - Бохум - 18.30 часа