Новото попълнение на Борусия Дортмунд Димитър Рангелов разкри, че освен от този отбор, интерес към него е имало от страна на още пет клуба. Вече стъпил на българска земя националът каза, че варианти пред него е имало още от немските Бохум, Херта и Хамбургер, но в този вариант не се е стигнало до самия край на преговорите, както и от още два английски отбора, чиито имена той не пожела да назове.

„Трудно се стигна до този трансфер, имах и други предложения. Но аз лично желая да отида там и мисля, че това е най-доброто решение. Лично треньорът на Борусия ми се обади е ме запозна с целите на отбора и какво точно иска от мен. Отборът ще се стреми към добро представяне в Германия и класиране за европейските турнири. Не съжалявам, че не отидох в другите немски отбори, с които щях да имам шанс да играя в Лига Европа, защото за мен ще е по-добре аз да помогна на отбора да играе в Европа, а не да отивам на готово”, сподели на официална пресконференция Рангелов.

„Имах много лоши моменти в Енерги и тази крачка беше много важна за мен. Разбира се, никога няма да забравя и страхотната публика на този отбор, която винаги стоеше зад мен. Извинявам се, че не съм донесъл фланелка на Борусия, но в момента сменят екипировката с „Cappa” и все още е в процес на изготвяне. Нямаше никакво време да се разбирам за подробностите, с кой номер ще играя, но моето желание е да взема номер 8, ако е свободен. На 27 юни се прибирам в Германия и на следващия ден ни представят, след това стартира подготовката. Доколкото знам на представянето за изминалия сезон е имало 13 хиляди фенове”, добави футболистът.

„Още ме мъчи болката от контузията, но мисля, че от другата седмица ще съм на линия”, добави Рангелов, който смята, че се нуждае от малко физическа подготовка, преди да се върне в Германия, защото не се чувствал в необходимата форма.

„Мечтая отново някой ден да играя с Чавдар Янков в един отбор, засега това не се получава, но се радвам че ще съм много близо до него. Приятелката ми, която е от Германия не искаше много да оставаме там, но Дортмунд най-много ме искаше и това надделя. Доста момчета, с които съм играл преди ми се обадиха да ме поздравят, както и помощник треньорът на Енерги”, завърши Димитър Рангелов.