Райнхард Гриндел беше преизбран за президент на Германския футболен съюз (ГФС) за пълен четиригодишен мандат като заменя на поста Волфганг Нирсбах, напуснал миналата година заради скандала с домакинството на Мондиал 2006. Гриндел беше избран при явно гласуване на 258 делегати на конгреса в Ерфурт. 55-годишният Гриндел даде индикации, че иска да модернизира ГФС, която е и най-голямата национална спортна федерация с повече от 6 милиона активни членове.

"Изборът ми е защита на моите намерения и аз тръгвам напред по своите планове в следващите три години. Хубаво е, че съм заслужил доверието и съм официално избран президент."

Реформите, които го чакат, са свързани с тъмното петно около избора на домакинството на Германия за Мондиал 2006. Скандалът около обвиненията в корупция бяха и основна тема на разговорите. Генералният секретар на централата Хелмут Зандрок вече не изглежда така невинен около преводите на пари, но безспорно най-сериозното замесено име остава Франц Бекенбауер.

От другите въпроси, които се дискутираха, се разбра как турнирът за Купата на страната остава с първи кръг преди началото на първенството. Големите клубове обаче предпочитат седмица преди старта на сезона да имат интересни за спонсорите контроли, а не мачове с нискоразредни тимове за купата. Също така се дискутира и създаването на Академия на ГФС във Франкфурт, за която ще бъде отделен бюджет от 109 милиона евро. В академията ще има и училище, а децата, които искат даучат нещо различно, ще получат транспорт до съответните учебни заведения.