Бившият президент на Байерн Ули Хьонес упорито избягва всякакви медийни изяви след като попадна в затвора за данъчни измами, но наруши мълчанието си, за да дари 10 хиляди евро по радиото. 

Хьонес вече работи като шеф на школата на Байерн, след като получи правото да работи през деня и да се връща единствено вечер в затвора. Въпреки това обаче той не дава изявления пред медиите, затова в ефира на радио Антене Байерн бяха много изненадани, когато Хьонес звънна в понеделник с молба да се включи в ефир.

Причината беше благотворителна кампания, която течеше по радиото. "Пътувах за работа и чух предаването. Съпругата ми и аз се разбрахме да не си подаряваме нищо, защото ще бъда у дома. Това е достатъчен подарък", заяви Хьонес, след което обяви, че дарява 10 хиляди евро.

"Дарението посвещавам на обичаната ми съпруга Сузи и на моите деца, зет и снаха, които направиха възможно да преодолея този тежък период."

В края на разговора Хьонес пожела весели празници на слушателите на баварското радио, а за поздрав си поръча новия хит на Адел "Hello".