Борусия Дортмунд започна подготовка за новия сезон пред 1300 фенове в неделя. Сред футболистите на „жълто-черните” обаче не бе звездата Мохамед Зидан. Голмайсторът на Борусия трябваше да остане в родината си Египет, тъй като има забрана за напускане на страната! Зидан трябва да влезе в казармата.

Причината: досега Зидан бе единственият в голямото си семейство, който изкарваше пари. Поради тази причина той бе освободен от задължителната казарма за три години. Междувременно обаче, един от братята на Зидан е започнал свой бизнес. Това означава, че голаджията отново става годен за армията. В Египет мъжете могат да влязат в казарма до 30-а си годишнина.

Мениджърът на Борусия Михаел Цорк, който е говорил по телефона със Зидан, призна за проблема: „Не исках да го повярвам. Но ситуацията наистина е много тежка. Въпреки това, аз се надявам, че най-късно до края на август ще се намери решение и Мо отново ще бъде при нас”.

Надеждата на хората в Борусия идва от факта, че Зидан е народен герой в родината си, а след спечелването на Купата на Африка в началото на годината бе награден с почетен медал от президента Мубарак, който сам може да опрости на футболиста престоя в армията.