Новото попълнение на Шалке 04 Раул Гонсалес Бланко бе представен днес официално като футболист на тима, на „Фелтинс Арена” в Гелзенкирхен. 33-годишната легенда на Реал Мадрид подписа двегодишен договор, и позира за снимки с мениджъра Феликс Магат и екипа с номер 7.

„Днес е специален ден за мен. Шалке е ново предизвикателство,” сподели Раул. „Бундеслигата винаги е била много интересна, и е едно от най-силните първенства в Европа.”

Магат допълни думите му: „Пристигането на Раул в Шалке е страхотна новина. Щастлив съм, че успяхме да привлечем толкова голям футболист, нападател от световна класа. Нямам търпение да работя с професионалист като него.”

Спортният директор Кристиан Нерлингер бе още по-ентусиазиран: „Раул е абсолютна легенда в европейския футбол, и фактът, че през последните два сезона имаше проблеми, не променя това. Това е топ-трансфер!”

Феликс Магат обясни още, че в договора на Раул няма клауза, според която той не може да играе срещу Реал Мадрид, ако по ирония на съдбата испанският гранд се падне срещу Шалке в европейските клубни турнири.