Борусия Мьонхенгладбах постигна победа в последния мач от съботния ден в 25-ия кръг на Бундеслигата, надделявайки като гост с 1:0 Майнц 05. Голът за „жребците” дойде в 63-ата минута, след като Нико Елведи бе точен на „Опел Арена”.

Така Гладбах се утвърди на четвъртото място, спирайки негативна серия от четири поредни мача без успех и е с 46 точки. Майнц 06 остава 13-и с 30 пункта.

Още във втората минута Ларс Щиндъл премина през двама бранители в наказателното поле и стреля ниско по земя към вратата. Все пак стражът на „05” – Флориан Мюлер, се намеси и отрази опита на нападателя на Гладбах.

Следващото голямо положение в Майнц дойде в 47-ата минута.Тогава Жан-Пол Ботиу изпусна чудесна възможност за домакинтие. Той получи прецизен пас в пеналтерията и стреля мигновено в десния ъгъл на Зомер. Все пак стражът на Гладбах реагира бързо и улови топката.

Така се стигна до 63-ата минута, когато Елведи откри резултата. Топката бе центриране отдясно, а Щробъл подаде перфектно за Елведи, който отблизо откри – 1:0.

Майнц опита да върне попадението, втурвайки се в нападения, но Аласан Плеа бе много близо до това да сложи точка на спора в Майнц. Той бе намерен с перфектен пас отляво и стреля с глава, но топката прелетя над напречната греда на Мюлер.