Спортният директор на Волфсбург Клаус Алофс направи нови разкрития около съдбата на Юлиан Дракслер, който от известно време открито търси начин да напусне клуба. Днес „вълците“ регистрираха тежко поражение с 0:5 на „Алианц Арена“, но преди сътресенията на терена е имало и такива и в съблекалнята.

Проблемът около Дракслер е налице от няколко месеца и по тази причина той е замразен от треньорския щаб, като не играе в мачовете. Срещата с баварците не направи изключение, но очевидно разривът между футболиста и шефовете и стигнал дори по-далеч. Това става видно от думите на Алофс, че Дракслер повече няма да играе за първия тим на „вълците“.

„Ако получим оферти за него, сме готови да ги изслушаме“, коментира спортният директор. „Отнесохме се с него честно и последователно, но за нещастие ситуацията се влоши още повече. Дали отново ще го видим в отбора? Трудно“, добави шефът.

23-годишният Дракслер беше трансферна цел на Юве през 2015 година, но в крайна сметка Шалке 04 го продаде на Волфсбург. Сега освен торинци за подписа му ще се борят още Пари Сен Жермен и Арсенал.