Почти всички футболисти на Байерн Мюнхен са национали на своите страни и напуснаха Мюнхен заради мачовете на държавните си отбори. Въпреки това, в Байерн продължава да се тренира, а в днешното занимание имаше изненадващо присъствие – това на Брено.

Както е известно, 23-годишният бразилец подпали къщата си, заради което бе осъден на 3 години и 9 месеца затвор. В момента той е под гаранция, а за целта трябваше да получи работа. Тя му бе осигурена от баварците, които му дадоха ролята на помощник във втория отбор на тима.

Във вторник обаче тренировката на представителния отбор бе водена от треньора на резервите Ерик тен Хаг, а Пеп Гуардиола наблюдаваше зорко заниманието. В него се включиха играчите от първия отбор Рафиня, Ян Кирхоф, Диего Контенто, Том Щарке, както и футболистите от втория тим.

На терена бе и Брено, който помагаше на Тен Хаг – носеше вратите и поставяше топките за упражненията с изстрели. Защитникът изглеждаше във форма и в добро настроение. В кратките паузи той използваше времето, за да си говори с бившите си колеги Рафиня и Контенто.