2008 година започна кошмарно за немския национал Лукаш Подолски. В момента Принц Полди е твърда резерва в своя Байерн Мюнхен, където не може да се пребори с конкуренцията на Лука Тони и Мирослав Клозе. Освен това той страда от контузия на гърба, която не му позволява да тренира пълноценно в последните седмици.

Стана ясно, че проблемите на нападателя обаче не са само от футболен характер. В първите дни на новата година Полди е катастрофирал тежко със своето черно Ауди.

Желаният от Манчестър Сити и Вердер Бремен футболист бил на път към Керпен, като в колата с него имало още двама души. При опит да завие на ляво, за да влезе в паркинг, колата на Полди се е сблъскала челно с Опел, в който имало 18-месечно бебе и 6-годишно момиче.

От удара повече щети е понесъл Опел-а, но за щастие участниците в неприятния инцидент са се разминали само с леки наранявания. Щетите от инцидента възлезли на 21000 евро.

Самият Подолски не скри за случилото се, но според очевидци е отказал да се признае за виновен:

„Все още не е изяснено кой е виновен за инцидента. Най-важното е, че никой не е ранен лошо. Контузията ми в гърба няма нищо общо с инцидента”.