Лукаш Подолски отбеляза два гола за победата на Германия с 2:0 над Полша във втория мач от група В на Евро 2008. Така Бундестимът оглави групата, в която по-рано Хърватия се наложи с 1:0 над Австрия.

Въпреки че далеч не направи най-силния си мач, немският отбор показа, че може да се справи с желание и дисциплина. Германия е и най-стабилният тим, изявил се до момента на първенството. Полският тим направи всичко по силите си, за да стигне до попадение, но в действителност бе доста далеч от класата на съперника си. Дружина полска все пак трябва да получи и похвали за старанието си и опитите през целия двубой да изненада Йенс Леман.

Най-сериозни пропуски за немците още през първото полувреме направиха двамата нападатели Марио Гомес и Мирослав Клозе. Блестаящи изяви пък имаха по крилата Лукаш Подолски и Клеменс Фриц. Благодарение на тяхната активност най-вече резултатът бе открит в 20-та минута. Тогава атака, започната от Гомес, изведе Миро Клозе сам в наказателното поле. Нападателят не се подвоуми и намери връхлитащия Подолски, който направи 1:0.

За Полша най-деен през първото полувреме бе Лободжински, но отборът трудно намираше път към вратата на Леман. Завършващият удар определено липсва на полските нападатели, като опитите за гол бяха най-вече далечни удари. След почивката с полския екип своя дебют в официален мач направи Рожер Герейро, който раздвижи атаката на отбора, но впоследствие се загуби между солидната немска защита.

Германия започна спокойно второто полувреме, като капитанът Михаел Балак бе замесен в двете по-опасни ситуации до 70-та минута. Първо той центрира добре, но Клозе и Гомес за пореден път се разминаха с топката в наказателното поле. След това самият Балак отправи топовен изстрел и Артур Боруц с края на пръстите си успя да избие в корнер и да спаси вратата си.

Междувременно Кржиновек опита късмета си срещу Леман с далечен изстрел, а Еузебиуш Смоларек остана зад гърба на немската отбрана и бе отсъдена много тънка засада, която го лиши от попадение.

Вторият гол за Германия падна в 72-та минута, когато след груба грешка в полската защита Швайнщайгер получи в наказателното поле, Клозе се засуети с топката, но тя все пак достигна до Подолски, който буквално разстреля Боруц.

Най-добрата възможност за Полша да стигне до почетно попадение бе в 84-та минута, когато Сагановски засече центриране точно пред Леман, но стражът реагира перфектно и спаси вратата си.

Следващите мачове в група В са Германия – Хърватия и Австрия – Полша.