Отборите на Байерн Мюнхен и Зенит Санкт Петербург завършиха при резултат 1:1 първия полуфинален мач помежду си от турнира за Купата на УЕФА.

Срещата на Алианц Арена не се разви по най-добрия начин за домакините, които освен в мрежата на руския тим, вкараха и в своята врата, за да направят реванша в Санкт Петербург след седмица още по-интересен. Пръв в 18-та минута се разписа Франк Рибери, а грешникът Лусио записа името си на таблото в 60-та минута.

Въпреки липсата на звездата Лука Тони, който изгледа двубоя от трибуните, Байерн създаде достатъчно опасни положения. Зенит пък се окопити след изравнителния гол, но пропуските на Файзулин и Аршавин, белязаха крайния изход на двубоя.

Байерн поведе още в 18-та минута на мача, след като получи правото да изпълни дузпа, заради нарушение в наказателното поле на Риксен срещу Зе Роберто. На бялата точка застана Франк Рибери, който стреля право в центъра на вратата по земя, вратарят Игор Малафеев хвана посоката и отрази удара, но френският полузащитник бе точен при добавката, с което вдигна всички феновете по трибуните на Алианц Арена на крака.

До края на полувремето домакините владееха положението, но не успяха да стигнат до втори гол, който да успокои и треньора Отмар Хитцфелд на резервната скамейка.

Едно от малкото по-сезиозни положения за Зенит преди почивката бе в 23-та минута, когато Зирянов финтира Лам, след което стреля, но Кан улови топката без проблеми. Швайнщайгер имаше също своя шанс, но не успя да реализира.

 

 

 

 

 

 

 

Ключова за изхода на двубоя се оказа 60-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Файзулин, Лусио прати топката с глава в собствената си врата.

Малко след това лидерът в немския тим Оливер Кан бе заменен от резервния страж – Ренсинг, заради контузия.

Шансът, в който Зенит можеше да поведе в резултат бе пропилян в 82-та минута. Тогава отново Файзулин чукна топката между краката на Ренсинг и защитник на Байерн, но Зе Роберто успя да изчисти буквално от голлинията.

В самия край на двубоя, момчетата на Отмар Хитцфелд пропиляха поне три добри възможности, вследствие на които резултатът се запази до последния съдийски сигнал на Любош Михел.

Така голът на чужд терен и домакинството в следващия двубой могат да бъдат от голям плюс за Зенит, стига обаче тимът да не подцени опита на сочения за фаворит отбор на Байерн Мюнхен.