В скандална се превърна приятелската среща между немските Хамбургер и Хофенхайм. Двата отбора се срещнаха един срещу друг в Ла Маня (Испания), където провеждат своята зимна подготовка.

До последните минути на мача всичко вървеше нормално, а Хамбургер водеше заслужено с 2:0 след голове на Бенджамин (26’) и Гереро (82’).

В 88-мата минута обаче футболният терен се превърна в истински боксов ринг. Бразилската звезда на сензационния лидер в Бундеслигата Едуардо си поведе топката в центъра на терена и бе атакуван отзад от Ивица Олич. В този момент Едуардо с лакът нацели Олич, който пък събори „кариоката” на земята. Едуардо се изправи и заби юмрук в ликцето на хърватския си колега, след което Олич повтори упражнението.

Съотборниците на двамата успяха доста трудно да спрат побоя. Испанският рефер Хавиер Мартинес Франко изгони и двамата биячи, след което прекрати двубоя.

„Това трябваше да бъде приятелски мач. Но той ме събори и ме удари, трябваше да реагирам”, обясни Олич, който през лятото ще премине в Байерн Мюнхен.

Старши треньорът на ХСВ Мартин Йол защити своя футболист: „В такъв случай Олич трябва да бъде изгонен! Той просто не трябва да прави това, но в тази ситуация го разбирам”.

Възможно е двамата да понесат санкции и да бъдат наказани в Бундеслигата, въпреки че двубоят бе приятелски. При подобен инцидент през лятото футболистът на Волфсбург Графите бе наказан да не играе в два мача, заради червен картон в контрола срещу Палермо.

снимки: bild.de