Лидерите в германската Бундеслига Байерн Мюнхен и Вердер Бремен постигнаха победи в мачовете си от 22-ия кръг на германското първенство.

Водачът в класирането Байерн Мюнхен се справи с тима на Шалке 04, побеждавайки с минималното 1:0 като гост. Домакините от Гелзенкирхен показаха по-добра игра, но така и не успяха да преодолеят гола отбелязан от Мирослав Клозе още в 14-ата минута на мача.

Загубата на Шалке засили напрежението върху наставника Мирко Сломка, който в последно време е поставен под непрестанни критики. Отборът от Гелзенкирхен вече се намира на шесто място в подреждането, след като бе изпреварен от тима на Карлсруе.

Вторият в подреждането Вердер Бремен също постихна успех и по този начин разликата на върха в класирането се запази. Тимът от Бремен записа комфортна победа с 2:0 над Борусия Дортмунд. В герой за „бременските музиканти” се превърна Маркус Розенборг, който вкара и двата гола в мача.

Ханза Рощок и Арминия Билефелд не успяха да се победят, завършвайки 1:1, а двубоят на Енерги Котбус и Щутгарт бе отложен заради лошо време.

Ето и всички резултати от 22-ия кръг в Германия

От вчера:

Херта – Дуисбург 2:0

От днес:

Шалке – Байерн 0:1

Хановер – Нюрнберг 2:1

Вердер – Борусия Д 2:0

Ханза – Арминия 1:1

Карлсруе – Волфсбург 3:1

Енерги – Щутгарт отл.

Утре:

Бохум – Байер

Хамбургер - Айнтрахт