Състезаващият се във Втора Бундеслига Кайзерслаутерн потвърди, че вече е започнал да търси нов старши треньор, докато настоящият Джеф Щрасер започва възстановяването си. Специалистът бе приет в болница по време на мач от втория ешелон на германския футбол.

В началото се спекулираше, че наставникът е получил инфаркт. На почивката от двубоя срещу Дармщад той получи медицинска помощ в съблекалнята, а сетне бе откаран към болница, което доведе до прекратяването на  срещата. Впоследствие се установи, че 43-годишният Щрасер е получил сърдечна аритмия.

Треньорът на Кайзерслаутерн бе изписан от болницата

Лекарите му предписаха почивка от 4 до 6 седмици, а в събота треньорът на младежите в Кайзерслаутерн Ханс Вернер Мозер води първия тим при загубата с 1:3 от Фортуна Дюселдорф.

„Ситуацията е трудна за мен. Бих искал още днес отново да тренирам отбора, но трябва да слушам докторите и да приема, че това не е удачно в томи момент”, коментира Щрасер.

„Кайзерслаутерн и настоящата задача значат много за мен и съжалявам, че не мога да помогна клуба в следващите седмици. В същото време имам огромна отговорност към съпругата, децата си и собственото ми здраве.”

„Много е радващо, че докторите са убедени, че след няколко седмици ще съм се възстановил напълно. След тази принудителна почивка определено ще се продължа кариерата си като треньор. Кайзерслаутерн трябва да защити своите интереси и да намери временно решение за треньорския пост. С готовност ще говоря с новия наставник, ако той има желание за това”, допълни Щрасер.