Нападателят на Байерн Мюнхен Клаудио Писаро каза, че ще напусне клуба, ако не му бъде предложен нов добър договор.

Перуанецът има контракт до лятото с „баварците” и изнудва ръководството за нов договор с по-добри финансови условия. Интерес съм футболиста има от Ювентус.

„Искам да остана тук, но никой не ме задължава да го направя.”, каза пред Kicker Писаро. „Имам и други опции, има интерес от големи клубове към мен”.

Ювентус обявиха, че искат Писаро в състава си за новия сезон, през който се очаква „бианконерите” да играят в Серия А. Те си осигуриха вече подписа на един футболист от Байерн – Хасан Салихамиджичич. Писаро пък каза, че не е доволен от предложения му за момента договор от ръководството на Байерн, параметрите по който са 50,000 лири на седмица за период от 4 години.

„Това ще е моят последен контракт, затова парите са важен фактор. Мисля, че до заслужавам с това, което съм направил за клуба.”, завърши Писаро.

28-годишният национал на Перу не играе в момента за страната си, заради конфликт с треньора Франко Наваро, а е и трети нападател в тима от Мюнхен след Рой Макай и Лукас Подолски, но въпреки това има десет попадения досега през сезона.

Писаро беше глобен от клуба си заради това, че бе хванат да кара в нетрезво състояние и книжката му бе взета.