Вратарят на Енерги Котбус Томислав Пиплица, където играят българските футболисти Димитър Рангелов и Станислав Ангелов, призна в интервю за „Билд”, че не пиел алкохол от една година. Отдавна за стража на „червено-белите” се носи слава, че обичал чашката и редовно се черпел с повод, но и без.

„От една година не пия – сам съм си наложил строга забрана за алкохол. И глътка не съм пийвал”, сподели Пиплица. На въпрос, дали все пак не е обърнал една халба бира след престижното нулево равенство с Байер Леверкузен в мач от първия кръг на Бундеслигата, вратарят заяви: „Точно така, не съм докоснал и капка по време на тържеството. Освен това трябва да се съсредоточа върху грижите за тялото си. Най-малко една година без алкохол, но яденото си контролирам внимателно”, сподели футболистът.

За наша радост „Билд” не припомня най-пресния случай с почерпил се играч. Нашият Чавдар Янков бе заловен да шофира след употреба на алкохол след победата на своя отбор с 3:1 в мача срещу Рот-Вайс (Аален) за Купата на Германия на 4-и август. „Не бях пиян, бях изпил само 2-3 бири”, каза за Гонг българският национал.

Пиплица разкри, че на трапезата му има място само за пълнозърнест хляб, мюсли, риба и много вода. „Искам да докажа на всички критици, че дори на 38 години човек е способен да бъде в топ форма на игрището”, разкри причината за пълната промяна в себе си Томислав Пиплица.

„Моето семейство винаги е до мен. Събирам сили, когато прекарвам време със съпругата си Ада и децата си – Ева-Кармела и Зак-Паоло. За мен съществуването на семейството ми и вратата на терена е напълно достатъчно”, каза вратарят на Енерги.