Айнтрахт Франкфурт продължи мъките на Хамбургер ШФ, надигравайки един от колосите на Бундеслигата с 2:1 като гост в последния мач от шестия кръг на Бундеслигата.

Феноменален гол в самия край на влезлия като резерва Лукас Пиазон донесе успеха за Айнтрахт, а в същото време тимът от Хамбург остава закотвен на дъното на класирането без победа и с едва 2 точки от 6 мача.

Ако домакините могат да извлекат нещо положително от срещата, то това е, че благодарение на Николай Мюлер те успяха да отбележат едва първия си гол от началото на сезона.

Резултатът бе открит от гостите в края на първото полувреме. След центриране отдясно, Клебер не успя да изчисти и топката стигна до Харис Сеферович, който от около 11 метра реализира с точен удар за 1:0.

В 58-ата минута ХШФ най-сетне стигна до първия си гол през сезона, който бе с цената на изравняване в двубоя. След рикошет, топката попадна в Люис Холтби пред наказателното поле, а той хитро подаде към Николай Мюлер, който успя да промуши топката под плонжа на вратаря Вийдвалд за 1:1.

Изглеждаше, че двата отбора ще поделят по точка, но в 89-ата минута влезлият като резерва Лукас Пиазон донесе успеха за „франките“ по впечатляващ начин. Бразилецът стреля директно от фаул от около 25 метра, топката придоби интересна траектория, която остави Дробни безпомощен и стражът на Хамбургер ШФ единствено успя да види как топката влетява с огромна сила в горния ляв ъгъл на вратата му.

В класирането Айнтрахт е на седмо място с 9 точки, докато Хамбургер Шф остава на последната 18-а позиция с едва 2.