Въпреки че е поставен под сериозно напрежение, холандският треньор Петер Бош запазва поста си в Борусия Дортмунд в негова защита се изказа изпълнителния директор Ханс-Йоаким Вацке.

"Жълто-черните" от Дортмунд стартираха сезона много силно и в известен период бяха на върха в класирането, но в последните шест мача те нямат победа, а снощи като капак на лошата форма отборът допусна изравняване от 4:0 до 4:4 срещу Шалке 04.

В допълнение отборът не успя да се класира за следващата фаза в Шампионската лига, смъкнаха се до 5-ото място в Бундеслигата и могат да се надяват на участие през пролетта единствено в Лига Европа. Според Вацке, липсата на късмет в някои мачове е оказала сериозно влияние върху резултатите.

"Аз очаквам да получа пълна яснота и обяснение от Петер Бош какво се случва с отбора. Също така се надявам, че тази негативна серия ще спре и няма смисъл да хвърляме камъни по него сега. Вярвам, че в най-скоро време ще се върнем на пътя на победите. Класирането за място в Шампионската лига е основната ни цел", заяви Вацке пред делегатите на клубното Общо Събрание.

Холандският специалист беше назначен през лятото на мястото на Томас Тухел, който не се погаждаше с Вацке.

Бош класира последния си клуб Аякс на финал в турнира Лига Европа.