В пореден скандал се забърка една от звездите на Вердер Бремен Клаудио Писаро. Нападателят е обвинен в родината си Перу за укриване на данъци и пране на пари. Така Писаро може да прекара следващите 20 години в затвора, каквато е най-голямата присъда за неговите действия.

И докато все още в Перу тече разследване, в Германия излязоха наяве и нови тъмни факти от биографията на голаджията, който играе в Бремен под наем от Челси.

Последният скандал е около „Фондация Клаудио Писаро”, която би трябвало да помага на деца със здравословни проблеми. Оказва се обаче, че такова сдружение на практика не съществува, а е единствено създадено, за да подобри имиджа на Писаро.

На 29 декември 2005 година перуанецът създава фондацията на свое име, като обявява, че дава 100 хиляди евро за целите на сдружението, а именно – благотворителност.

Малко след това Писаро свиква пресконференция в родината си, на която се снимка с 10-годишното момче Маркос Солес, болно от рак на костите.

Тогава футболистът казва: „Предлагам конкретна помощ за болни и бедни деца. Трябва да помогнем на тези деца, за да подобрим тяхното положение”.

Но какво прави Писаро всъщност? В Мюнхен, където сдружението трябва да е създадено, няма информация за такова. Пред перуанската телевизия „Америка”, Катрин Коварк, говорител на немските сдружения заяви: „В нашите данни, които съдържат хиляди сдружения, няма нито едно на името на Клаудио Писаро”.