Отборът на Хофенхайм започна по подобаващ начин пролетния дял на шампионата в Германия, постигайки нова победа с 2:0 над Енерги Котбус. Така новакът в Първа Бундеслига излезе отново начело в подреждането, изпреварвайки Хамбургер, който снощи се наложи с 1:0 над Байерн Мюнхен.

За гостите от Котбус цял мач на терена бе националът Станислав Ангелов, а другият българин Димитър Рангелов се появи в игра в 69-ата минута при резултат 2:0 в полза на домакините.

Хофенхайм откри головата си сметка чрез нападателя Ба, който вкара в 28-ата минута. Вторият гол за домакините бе дело на Саного в средата на второто полувреме.

След поредната си победа тимът на Хофенхайм събра актив от 38-точки, две повече от Херта.

От своя страна берлинчани също записаха успех над Айнтрахт Франкфутр с 2:1, а българският нападател Валери Домовчийски се появи в игра като смяна в 84-ата минута. Бившият футболист на Левски замени голмайстора Пантелич, който реализира и двата гола за своя тим.

В друг мач от кръга отборите на Борусия Дортмунд и Байер Леверкузен не излъчиха победител, завършвайки наравно 1:1. Същият резултат се получи и в срещата между Кьолн и Волфсбург, а Щутгарт нямаше никакви проблеми срещу Борусия Мьонхенгладбах - 2:0.

Всички резултати от кръга:

От вчера:

Хамбургер – Байерн М 1:0

От днес:

Хановер – Шалке 1:0

Кьолн – Волфсбург 1:1

Борусия Д – Байер Л 1:1

Херта – Айнтрахт 2:1

Хофенхайм – Енерги 2:0

Щутгарт – Мьонхенгладбах 2:0

Утре:

Бохум – Карлсруе

Вердер - Арминия