Станислав Ангелов и Димитър Рангелов и техните съотборници от Енерги Котбус

Не можаха да запишат победа и в 11-тия кръг от Бундеслигата. Тимът от Лаузитц завърши 1:1 като гост на Арминия Билефелд и по този начин записа едва петата си точка от началото на сезона.

И двамата българи започнаха като титуляри срещата, но бяха сменени в последствие. Ангелов, който игра като опорен халф, се отличи единствено с жълт картон, който е негов четвърти от началото на сезона. Пелето бе смене в 82-рата минута от Франсис Киойо.

Рангелов, който бе единствен нападател в схемата на Боян Прашникар, бе сменен 5 минути преди края на мача. Бившият играч на Славия бе един от най-активните за своя отбор, но нямаше реални голови положения.

Резултатът съвсем закономерно с оглед на играта откриха домакините от Билефелд в 77-мата минута. Йонас Кампер даде заявка за „Гол на кръга” с невероятно красиво попадение, който бе негово първо за сезона. Кампер получи топката в центъра на терена и след продължителен рейд разстреля вратаря на гостите Тремел от 25 метра.

След гола сякаш футболистите на Енерги се събудиха и започнаха да обсипват с изстрели вратата на Арминия. Усилията на играчите на Боян Прашникар дадоха резултата в заключителните секунди на срещата, когато Денис Сьоренсен се въпозлва от центриране на Ервин Скела и с глава донесе точката за своя тим.

Останалите резултати в Бундеслигата:

Щутгарт – Леверкузен 1 : 0

Шалке – Вердер Бремен 1 : 1

Херта – Бохум 2 : 0

Волфсбург – Нюрнберг 3 : 1

Ханза – Карсруе 0 : 0

От вчера: Айнтрахт Франкфурт – Хановер 0 : 0

Утре:

Борусия Дортмунд – Байерн Мюнхен

Дуисбург - Хамбургер