Павел Дочев от днес встъпи официално в длъжност като спортен директор на германския втородивизионен футболен клуб Ерцгебирге Ауе.

56-годишният Дочев ще помага и на временния наставник Марк Хензел, като тимът ще използва треньорския лиценз на опитния български специалист.

"Ще бъда с отбора, но няма да водя тренировките. Ще бъда постоянна на разположение и ще говорим с Марк Хензел. Но на терена няма да има двама треньори", коментира Дочев за "Билд".

"Треньорската работа е много хубаво нещо. 20 години съм бил наставник. Сега ще помагам на Ауе с опита, социалната ми компетентност и знанията си", допълни той.

Ерцгебирге Ауе започна трудно сезона, като има само една победа в 12 мача във втора Бундеслига и заема предпоследното 17-о място с 8 точки, на 4 точки от спасителната зона.

 

"В последните три години бях във Виктория Кьолн и Дуисбург, където ситуацията беше подобна. Всички мачове ни бяха като финали. Но в крайна сметка се справяхме. Борбата за оцеляване беше успешна. Знам за какво става въпрос и какво ни очаква. Марк Хензел е пълен с енергия и сила. Много се радвам, че ще работим заедно за общата цел", каза българинът.

Дочев за последно работи като наставник на третодивизионния Дуисбург, но беше освободен заради незадоволителни резултати на 7 октомври.