Отборът на българския треньор Павел Дочев Ерцгебирге Ауе има три дербита прези този месец, като започва с гостуването на Динамо Дрезден в събота в кръга от Трета германска лига. Българинът очаква тимът му да играе над максимума си.

"Разбира се, че е специален мач. Показахме, че можем да се справим с топ отборите в групата. Всички тези тимове обаче имаха своите проблеми и не бяха толкова силни, колкото Дрезден", каза Дочев на пресконференция в четвъртък.

"Задачата ни е брутално трудна. Ако искаме да вземем нещо от мача, трябва да сме във върхова форма и да играем над възможностите си", смята специалистът.

"Ако отборът не може да се мотивира пред публика от 30 000 зрители, значи съм загубил като треньор предварително. Ще има атмосфера на мача, но не трябва да позволяваме на емоциите да ни влияят твърде много", призова Дочев.

Ерцебирге Ауе трябва да се оправя без голмайстори си Антонио Йонич, който получи червен картон в последната среща и е наказан за два мача.

"За нас това е голяма загуба, трябва да го признаем. Трудно ще го заместим. Но не искам да го довърша, не го съдя строго. Той знае, че не постъпи правилно и сам страда от това. Имам едва-две възможности за това кой ще играе зад нападателя, включително Елиас Хут и Борис Таши", каза българинът.

Павел Дочев никога не е губил като треньор в Дрезден и ще се опита да продължи тази традиция. Ерцгебирге Ауе е в серия от три поредни победи и е на 13-о място в класирането, докато Динамо Дрезден е седми в подреждането./БТА