Опитният в германския футбол български специалист Павел Дочев ще остане треньор на тима на Ерцгебирге (Ауе) и след края на този сезон, съобщи порталът www.liga3-online.de, като се позова на спортният директор Матиас Хайдрих.

"Въпреки че зад кулисите в Ауе през изминалата седмица имаше "доста шумотевица", спортният директор Матиас Хайдрих съобщи в четвъртък, че изглежда ясно: Павел Дочев също ще бъде настрана през следващия сезон, пише изданието. "Преди време Дочев обяви, че ще постави приоритетите си в зависимост от перспективите за предстоящия сезон , сега вероятно е имало преосмисляне.

"Павел даде ясно да се разбере на отбора, че ще остане треньор в Ауе“, каза Хайдрих за вестник "Билд". "Това е решителната стъпка за прилагане на други теми – а не обратното".

Дочев стана треньор на Ауе за трети път през декември миналата година. Той нямаше такива намерения, като работеше в клуба на друга позиция. Но успя да изведе "виолетовите" в спокойните места и сега управата е доволна от решението му. Оттогава Ауе спечели 25 точки от 15 мача в лигата и се изкачи от дъното на таблицата до 11-ото място с общо 42 пункта – на 11 над опасната зона. Директорът вече диша по-спокойно, но обяснява, че преговорите с българския специалист ще се подновят, когато се гарантира и оставането в трета лига.

Имаме ясни планове, знаем си и финансите. Надяваме се да оцелеем, а през следващия сезон да работим с 22-а полеви и трима играчи за вратата, коментира Хайдрих./БТА