За първи път в историята си Падерборн ще играе в Бундеслигата! Това стана факт, след като в мач от последния кръг на Втора Бундеслига, Падерборн победи Аален с 2:1 и така узакони второто си място в крайното класиране.

Похянпало даде аванс на гостите в 9-ата минута, но за кеф на феновете си домакините успяха набързо да обърнат с попадения на Вучинович и Вранчич.

Привържениците на Падерборн обаче трябваше да треперят до последно, тъй като изравняване на Аален в последните минути щеше да изпрати любимците им на трето място.

Това обаче все пак не се случи, въпреки твърде предпазливата игра на тима в последните минути, и така Падерборн се превърна в 53-ия отбор, който ще участва в Бундеслигата от нейното създаване.

Другият сигурен участник в елита през следващия сезон е Кьолн, който предсрочно стана шампион, а в последния кръг загуби с 0:2 от ФСФ Франкфурт.

Разочарованието остава за Гройтер Фюрт. „Зелено-белите“ победиха с 2:0 срещу Зандхаузен, но успехът на Падерборн ги остави на трето място. Фюрт все пак ще има още един шанс да се пребори за място в Бундеслигата, тъй като ще играе бараж срещу Хамбургер ШФ.

В Трета лига изпаднаха Динамо Дрезден и Енерги Котбус, а Арминия Билефелд ще играе бараж за оставане с третия от Трета лига – Дармщад.