Откакто Юрген Клоп пое Ливърпул през лятото, информациите за интерес на мърсисайдци към голямата звезда на Борусия Дортмунд Марко Ройс не спират.

Феновете на Ливърпул със сигурност мечтаят да видят немския национал с екипа на техния любим отбор, а любопитното е, че още в тази статия ще имат тази възможност...

В интернет се появи любопитна снимка на 11-годишния Ройс, който е облечен с екипа на Ливърпул.

Снимката е от финала за Купата на УЕФА през 2001 година, когато Ливърпул се изправя срещу испанския Алавес на "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд.

Марко Ройс (вдясно) и Кевин Гроскройц (вляво)

Децата, придружаващи футболистите на двата отбора, са част от школата на местния Борусия и така честта да се появят на терена имат невръстният Ройс (вдясно), както и друг тогава бъдещ играч на Дортмунд и германския национален отбор Кевин Гроскройц, който е на 12 години по това време.

И двамата са в академията на Борусия от 1994 година, а 7 години по-късно получават възможността да се появят преди финала във втория по сила турнир на Европа с фланелки на Ливърпул.

Впрочем въпросният двубой бе един от най-вълнуващите европейски финали като в крайна сметка Ливърпул триумфира след 5:4.