Въпросът около вратарите в Ливърпул от години е сред най-дискутираните теми от привържениците на клуба. След 1:4 от Тотнъм в неделя темата отново беше повдигната, при това  с тон далеч от благовъзпитания.

Настоящият номер 1 под рамката е Симон Миньоле, но белгиецът винаги е способен да допусне груби грешки, както се видя и на „Уембли” през уикенда. Срещу „шпорите” бившият ас на Съндърланд носи отговорност за двете попадения на Хари Кейн, а това е твърде много в толкова важен мач.

Безсърдечни шпори разкъсаха на 4 плътта на Ливърпул

В същото време никой не е сигурен дали резервата му Лорис Кариус всъщност заслужава да бъде част от Ливърпул. През миналия сезон мениджърът Юрген Клоп направи опит да налага стража, който допусна серия от леки голове, като върхът бе едно попадение на Димитри Пайе за Уест Хем от пряк свободен удар.

Дори Клоп се присмя на собстевната си защита?

Трети страж в момента е уелсецът Дани Уорд, който през миналия сезон помогна много за промоцията на Хъдърсфийлд във Висшата лига. През лятото той се върна на „Анфийлд” от наема си и показа някои впечатлящи представяния в контролите, но дотук не получава шанс да пази във Висшата лига.

И докато няма изгледи тези „червени” терзания да стихнат скоро, в не толкова далечна Германия един бивш вратар на отбора, така и не получил шанс, е убедителен номер 1 в Бундеслигата.

Присъдата на Клоп: Зле, зле, зле!

Сега доста повече хора знаят името на Петер Гулаши – вратарят на РБ Лайпциг, който имаше своята роля за първото класиране на отбора за Шампионската лига през миналия сезон. Унгарецът никога не записа мач за Ливърпул по време на 5-годишния си престой в, а дотук през кампанията е допуснал само 9 гола във вратата си.

Гулаши към момента оглавява класацията на авторитетното списание „Кикер”, като изпревари доказани имена като Ян Зомер от Борусия Мьонхенгладбах и Оливер Бауман от Хофенхайм. Унгарецът играе за РБ Лайпциг от 2015 година насам, като първо изкара успешен период в „побратимия” Ред Бул Залцбург.

От началото на сезона Гулаши има 8 мача в Бундеслигата и още 3 в Шампионската лига. През уикенда той запази "суха" мрежата си при успеха 1:0 над Щутгарт.